Madklub den 13/6 2008, hos Michal
Forret
Champignon m. kartoffelfyld
12 stk. Tid: 35 min.
12 store champignon 4-5 cm i diameter
250 g kartofler skrællede og skåret i stykker
100 g flødeost
3 spsk smør
3 spsk hakket persille
1 spsk hakket purløg
3/4 tsk salt
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
Kartoflerne koges, drypper af og moses. Stokkene tages af svampene, hakkes og
stilles til side. Indholdet skrabes forsigtigt ud af hver champignonhat, til der
er 1 cm skal tilbage. smørret opvarmes på en pande og stokkene svitses med et
presset hvidløgsfed, til de er møre. De blandes sammen med mosede kartofler,
persille, flødeost, og salt. Ovnen forvarmes til 230°. Svampehattene fyldes med
kartoffelblandingen, så der kommer en lille top på hver "hat". Derefter pensles
de med olien, og bages i ovnen i 10 min. el. til de er gyldne. Pynt med purløg.
Hovedret
Gourmetsaltet svinemørbrad med to slags kål
1 stor svinemørbrad
15 g groft salt
lidt olie til stegning
1 spidskål eller ½ hvidkål
250 g grønkålsblade
2 spsk sesameolie
2 spsk riseddike
1 cm ingefær, finthakket
½ chili, hakket
2 fed hvidløg, hakket
salt og peber
2 ½ dl tyk yoghurt
Gnid kødet med groft salt og lad det trække køligt i 1-2 timer. Børst saltet af
og steg kødet på penslet grillpande ca. 20-25 min. til det er rosa indeni den
tykkeste del. Mens kødet trækker med saltet, laves tzatziki ved at røre alle
ingredienserne sammen og smage til. Spidskålen og grønkålen strimles fint og
gives et kort opkog i letsaltet vand i 2 min. Dryppes af i dørslag. I en stor
gryde steges ingefær, chili og hvidløg i olien. Der slukkes, og kålen vendes her
sammen med eddiken. Smag til med salt og peber.
Dessert
Is med blåbær
4-6 personer
Tid: 20 min.
250 g blåbær
1/4 l piskefløde
½ stang vanilie
50 hakkede mandler
75 g høvlet mørk chokolade
blå- el. solbærlikør
mynteblade
Pisk fløden til skum med kornen fra ½ stang vanilie. Vend blåbær, mandler og
chokolade i skummet, og smag til med likøren. Stil desserten i fryseren i 15
min. Fordel isen i 6 glas, pynt med lidt mynte og servér.