Madklub den 13/6 2008, hos Michal

 

 

Forret
Champignon m. kartoffelfyld
12 stk. Tid: 35 min.

 


12 store champignon 4-5 cm i diameter
250 g kartofler skrællede og skåret i stykker
100 g flødeost
3 spsk smør
3 spsk hakket persille
1 spsk hakket purløg
3/4 tsk salt
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg

Kartoflerne koges, drypper af og moses. Stokkene tages af svampene, hakkes og stilles til side. Indholdet skrabes forsigtigt ud af hver champignonhat, til der er 1 cm skal tilbage. smørret opvarmes på en pande og stokkene svitses med et presset hvidløgsfed, til de er møre. De blandes sammen med mosede kartofler, persille, flødeost, og salt. Ovnen forvarmes til 230°. Svampehattene fyldes med kartoffelblandingen, så der kommer en lille top på hver "hat". Derefter pensles de med olien, og bages i ovnen i 10 min. el. til de er gyldne. Pynt med purløg.
 


Hovedret
Gourmetsaltet svinemørbrad med to slags kål

1 stor svinemørbrad

15 g groft salt
lidt olie til stegning

1 spidskål eller ½ hvidkål
250 g grønkålsblade
2 spsk sesameolie
2 spsk riseddike
1 cm ingefær, finthakket
½ chili, hakket
2 fed hvidløg, hakket
salt og peber
2 ½ dl tyk yoghurt

Gnid kødet med groft salt og lad det trække køligt i 1-2 timer. Børst saltet af og steg kødet på penslet grillpande ca. 20-25 min. til det er rosa indeni den tykkeste del. Mens kødet trækker med saltet, laves tzatziki ved at røre alle ingredienserne sammen og smage til. Spidskålen og grønkålen strimles fint og gives et kort opkog i letsaltet vand i 2 min. Dryppes af i dørslag. I en stor gryde steges ingefær, chili og hvidløg i olien. Der slukkes, og kålen vendes her sammen med eddiken. Smag til med salt og peber.

 

Dessert


Is med blåbær
4-6 personer
Tid: 20 min.

250 g blåbær
1/4 l piskefløde
½ stang vanilie
50 hakkede mandler
75 g høvlet mørk chokolade
blå- el. solbærlikør
mynteblade

Pisk fløden til skum med kornen fra ½ stang vanilie. Vend blåbær, mandler og chokolade i skummet, og smag til med likøren. Stil desserten i fryseren i 15 min. Fordel isen i 6 glas, pynt med lidt mynte og servér.


 

Tilbage...