Madklub den 8/2 2008, hos Allan

 

Forret
Aubergine med mozzarella og tomatrelish"  (måske en oversøisk, måske ikke).

Køkken:
Vietnamesisk

Type: Forret
Tilberedningstid ialt: 50 min
Arbejdstid: 30 min
 

Ingredienser: 4 pers.
1 stk aubergine
100 g hvedemel
1 tsk køkkensalt
1/2 tsk peber
2 æg
150 g parmesan
3 dl olie
100 g frisk mozzarella

Tilbehør:
2 bøftomater
2 hvidløg
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk brun farin
1/2 pose frisk Legro basilikum

Fremgangsmåde:
-Relish: Skær tomaterne i små både og hvidløget i meget små stykker. Kog det i en gryde sammen med eddike og farin, indtil det har en tyk konsistens. Grofthakket basilikum tilføjes. Afkøles i køleskabet.

-Skær auberginen i 1 cm tykke skiver.

-Tag tre skåle. Kom mel, salt og peber i den ene, kom piskede æg i en anden, og fintrevet parmesan i den tredje.

-Auberginerne dyppes først i melblandingen, så i æg og til sidst i parmesan.

-De panerede auberginer dybsteges i rygende varm olie. De placeres på en tallerken og mozzarella i skiver lægges ovenpå. Der pyntes med relish.

Energi indhold pr. person: 1848 kJ

Energifordeling pr. person:
Protein: 23%
Kulhydrat: 27%
Fedt:50%


Hovedret
Svinekam stegt som vildt m. grillede grøntsager og kartoffelmos med rucola (kraftig italiener).

Køkken:
Dansk
Svinekam stegt som vildt

Type:
Hovedret
Tilberedningstid ialt: 1 time
Arbejdstid: 30 min

Ingredienser: 4 pers.
1 kg svinekam uden svær
150 g bacon
2 kviste frisk Legro timian
1 dl balsamico
1/2 l vildtbouillon
50 g smør
20 g tranebær
køkkensalt
peber
 

Fremgangsmåde:
-1kg svinekam uden svær og ben 150 g bacon i skiver salt og peber 1-1½ dl vand

-Beklæd kødet med bacon og bind kødsnor omkring.

-Krydr kødet med salt og peber og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Steg kødet i ca. 1 time i en bradepande evt. med lidt vand i bunden.

-Sauce: Kog balsamico ind til det har sirupkonsistens. Tilsæt fond og lad det koge ind. Tilsæt tranebær og evt. lidt saft fra stegen. Inden servering piskes smørret i, så saucen jævnes let.

-Server med kogte eller stegte kartofler.

Energi indhold pr. person: 3139 kJ

Energifordeling pr. person:
Protein: 30%
Kulhydrat: 1%
Fedt:69%

 

Dessert
Æbletærte med creme fraiche

(Ingen billede, eller opskrift).

Desserten er ret kompliceret, men den smager så fuglene synger, og så kalder den vist på en sødlig dessertvin med bobler a lá moscato fra Italien, men det må vi se.

 

Glimrende madklubdag.

Tilbage...